Kriebeltje komt er aan!
Hier beginnen!
Wie is kriebeltje
Wie is adriaan
kriebeltje op school
Kriebeltje op CD
Kriebeltje workshops
kriebeltje's fotoalbum
doe de kriebeltje test!
 

Kriebeltje's Album

In dit plakboek vindt u wat foto's en artikelen over Kriebeltje. Er is veel over Kriebeltje geschreven. Onder andere hebben dagbladen als het NRC, de Stentor, het Dagblad van het Noorden en SBM hebben allemaal lovend geschreven over Kriebeltje.

Kriebeltje is zelfs een paar keer op Televisie en op de Radio geweest.

Hieronder vindt u enkele artikelen en reacties.

Klik hier voor de lijst met een aantal scholen waar Kriebeltje is geweest.


Op 15 mei 2004 schreef Jaqueline Kuijpers in het NRC over Kriebeltje:

'Jij mag mij niet pesten'
Eigenlijk zijn zwarte, zwijgende letters en een zwart-wit foto niet genoeg om de veelkleurigheid vann 'Kriebeltje' te beschrijven. Want Kriebeltje dwarrelt en danst in paars, oranje en blauw. Kriebeltje zwaait en zwiert door de zaal. Kriebeltje zingt en zoent. Kriebeltje lacht en Kriebeltje huilt. Kriebeltje ontroert.

Allie de koning, directeur van de Elimschool in Nieuwekerk aan den IJssel:
Onze insteek is dat de sfeer op school en in de klas beter wordt als je gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt. En daar sluit deze voorstelling van Kriebeltje heel mooi bij aan.In mei 2003 besteedde het blad schooljournaal aandacht aan kriebeltje:

'Met heel mijn hart wil ik een kleine bijdrage leveren aan de sociaal emotionele ontwikkeling van jonge kinderen', zegt Orna Gabay, die Kriebeltje speelt tijdens haar eigen zang- en theatervoorstelling op scholen door het hele land. 'Kriebeltje pest niet, vertoont empathie en laat zien wat ze voelt'

U kunt hier het complete artikel downloaden in pdf formaat.In April 2004 besteedde het blad Jeugd in School en Wereld aandacht aan Kriebeltje, onder meer naar aanleiding van een voorstelling op RKBS de Phoenix in Zwolle.

Enkele reacties:

De Ouders van Vincent:
Best Phoenix-team, Bij deze willen we jullie bedanken voor de geweldige avond, naar aanleiding van de voorstelling 'Kriebeltje'. Wat een superbegin van het schooljaar en een geweldig thema. We kregen er kippenvel van. Op zo een 'moeilijk' thema op zo een positieve en speelse wijze te brengen ... en zulke enthousiaste leerkrachten ... het was geweldig!

Marita Spauwen, beleidsmedewerker GGD Regio IJssel-Vecht:
'In het werk van de jeugdgezondheidszorg worden we vaak geconfronteerd met de problematiek bij kinderen op het gebied van emotionele en sociale vaardigheden Naast allerlei serieuze trainingen die op dit gebied worden aangeboden lijkt het programma van Kriebeltje een lacune op te vullen door op een ludieke en creatieve manier kinderen kennis te laten maken met de verbinding tussen gevoel en lichaamstaal. Wij bevelen deze methode van harte aan bij basisscholen als een programma waarmee sociale en emotionele vaardigheden van kinderen kunnen worden gestimuleerd.'

Lees hier het complete artikel uit JSWEind 2004 is Kriebeltje op reis geweest. Helemaal naar het Afrikaanse land Ghana.

Enkele reacties:

Heleen offerhaus, moeder in NTC school in Ghana.

Lieve Orna,
Gisteren nog zat ik in de auto met 4 kk op de achterbak, jouw muziek op, de kinderen schalden mee met de muziek met alle gebaren erbij...
Wat hebben we genoten; het was een spetterende week en het voelde leeg aan toen je weer weg was.
Je hebt ze bereikt met je teksten en we hebben het nu over de onderwerpen die jij in je liedjes naar voren brengt zoals pesten, oorlog, geven..


Hans Hardeman, school directeur NTC Ghana. 2004:
Nogmaals natuurlijk ONWIJS BEDANKT voor je enorme inzet deze week en alles wat je teweeg hebt gebracht in de Nederlandse gemeenschap en bij de kinderen, echt iedereen heeft het enorm gewaardeerd en ik hoop dat je nog jaren verder kunt met Kriebeltje, het is echt een succesformule en ik ben heel blij dat alles uiteindelijk is doorgegaan hier nadat we al in mei plannen ervoor hadden. Bovenal wil ik nog even zeggen dat jij als persoon natuurlijk helemaal gaaf bent, zo open en grappig, spontaan en lief..


Groter Groeien is een blad voor ouders van jonge kinderen.
In Juni 2005 stond het volgende artikel van Kriebeltje in Groter Groeien.

Klik hier voor het artikel


SBM is een magazine voor de besturenraad. In Juni 2005 stond hier een artikel in over Kriebeltje.

Lees hier het complete artikel


In OCW Onderwijsmagazine van Februari 2005 stond een klein artikel over Kriebeltje. Klik hier om het te lezen.


Het blad Ouders en School besteedde in april 2005 aandacht aan Kriebeltje.

Klik hier om het artikel te lezen.


De Ambelt is een school voor Speciaal onderwijs in Zwolle en in Apeldoorn. Op 23 februari 2005 stond er een artikel in het Apeldoorns Stadsblad over de voorstelling die Kriebeltje in Apeldoorn gaf.

Lees hier het complete artikel


Ook een reactie? Stuur je foto, en tekening of verhaal naar info@kriebeltje.com

(c) Stuij.com