Kriebeltje komt er aan!
Hier beginnen!
Wie is kriebeltje
Wie is adriaan
kriebeltje op school
Kriebeltje op CD
Kriebeltje workshops
kriebeltje's fotoalbum
doe de kriebeltje test!
 

Kriebeltje op school!Kriebeltje op de Reobothschool in Kampen

Kriebeltje is een menselijke, kleurige en expressieve figuur, die kinderen emotionele en sociale vaardigheden bijbrengt door middel van toneelspel/acteren, muziek, zang, dans, mimiek en lichaamstaal.

Uit onderzoek is allang gebleken, dat deze emotionele vaardigheden in onze huidige maatschappij niet altijd genoeg zijn ontwikkeld. Gevoelens worden vaak onderdrukt en weggestopt, terwijl de cognitieve kant wel wordt gestimuleerd. Dit creëert wel aardige mensen, maar met veel ‘blokkades’.

Door middel van voorstellingen en workshops op scholen benadert Kriebeltje de dagelijkse aspecten van emoties en het gevoelsleven en biedt suggesties hoe daar effectief mee om te gaan.

 

Kriebeltje schept ruimte voor kinderen om zichzelf te zijn en om zichzelf te uiten door een creatief proces. Het werkt en heeft een positieve impact op zowel kinderen, hun leerkrachten als op hun ouders.

Kriebeltje is een menselijk verhaal, een verhaal van ontplooïng.
Kriebeltje stimuleert kinderen om de uniciteit in zichzelf en in anderen te aanvaarden en daarvan te genieten en hun dagelijkse gevoelens – zoals boosheid, angst, genegenheid, vreugde en verdriet enz. – te herkennen en te erkennen en daarmee om te gaan!
Dit komt tot stand door middel van veel zang/liedjes, beweging, spelletjes, mimiek, drama/acteren en …lichaamstaal.

Meer weten over Kriebeltje, of een 'Kriebelige' voorstelling boeken? Neem contact op met Kriebeltje. Wilt u eerst weten hoe andere scholen Kriebeltje vonden, kijk dan in Kriebeltje's Album of informeer bij een van de scholen uit de referentielijst.


Het programma:

  • De Kriebeltje kindervoorstelling (anderhalf uur muziektheater) voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar (groep 1 t/m 8). Er is een voorstelling voor de bovenbouw en een voorstelling voor de onderbouw.
  • De Kriebeltje workshops voor kinderen en voor leerkrachten/PABO-studenten en andere belangstellenden…
  • Zorgvuldig samengesteld en gedetailleerd lesmateriaal.

Kriebeltje op school is een onvergetelijke ervaring. Kinderen, ouders en leerkrachten genieten nog maanden na van de heerlijke ontroerende en hartverwarmende voorstelling en de liedjes.

Dus meesters en juffen: Klik hier om het informatiepakket te lezen
(tip: als u met de rechter muisknop klikt kunt u het pdf-document bewaren)

kriebeltje op school

 

(c) Stuij.com